Suzuki RG500  -  Barry sheene  -  Revell 1:12

 Wereldkampioen 1976 en 1977

Suzuki Team Heron

Coureur: Barry Sheene, Brit

geboren 11 september 1950,

overleden 10 maart 2003.

 

Mocht u eerst het bouwverslag van deze motor willen zien kunt u op onderstaande link klikken. Na het bouwverslag kunt u weer rechtstreeks terug naar deze pagina.

Bouwverslag Suzuki Sheene

 

Algemene info vindt u onderaan deze pagina.

 

 

Algemene info

Yamaha had in de koningsklasse de toon gezet voor 2 takt machines en kreeg direct concurrentie van Suzuki met de RG500. Barry Sheene eiste in 1976 en 77 de wereldtitel op als fabriekscoureur. Hij heeft altijd zijn startnummer 7 gehouden en nimmer met het kampioensnummer 1 gereden. Sheene was de zoon van een GP-monteur en was al op jonge leeftijd bij de racesport betrokken. Aanvankelijk in de lichte klasse waar hij onder andere streed met Jan de Vries en Angel Niëto.

Nadat hij in 1975 een zware crash had gemaakt op Daytona Beach leek zijn racecarrière voorbij. Hij maakte echter een wonderbaarlijke come-back met twee wereldtitels als gevolg.

15 december 1984 geeft Barry op 33 jarige leeftijd zijn laatste persconferentie waarin hij meedeelt te stoppen met de actieve wegrace met de legendarische tekst: “Ik zal nooit, maar dan ook nooit meer met een motorfiets racen”.
Barry Sheene overleed ten gevolge van een slopende ziekte veel te vroeg op 52 jarige leeftijd.

In 1977 wist één privécoureur ook met een RG500, maar zonder fabriekssteun van Suzuki, een belangrijke GP te winnen; DE TT van Assen. En dat was onze eigen Wil Hartog.

Zie pagina RG500 Wil Hartog.