Barry Sheene RG500 Fabrieksracer  -  Tamiya 1:12

 Barry Sheene    -    WK 1977-1978

Mijn eerste airbrush project.

 

Klik op de foto's voor vergroting

 

De inmiddels vertrouwde kit

 

Alle onderdelen gespoten. Is de 1e keer en best wennen. Moet even de juiste volgorde en truc's leren om het gemakkelijk te maken.

 

Spuitwerk van de kuip. Waar ik mij in het begin op verkeek is de uithardingstijd van de lakken op waterbasis. Je hebt er zo een vingerafdruk in zitten. Een keer dunne handschoentjes aangedaan. Resultaat: geen vingerafdruk maar allemaal miniscule vezeltjes van de handschoenen in de lak. Gelukkig er uit kunnen polijsten.

Het afplakken is ook een verhaal apart. In de korte bochten liet de masking tape zich niet makkelijk verwerken. Inmiddels betere tape en nog secuurder afplakken. Als de tape ook maar ergens niet goed aansluit nevel je de lak er onder. Dat is dus ook te zien. De uitlopertjes heb ik nog maar even met het oude kwastje bijgewerkt. Alle begin is moeilijk.

 

Deze Kit komt uit de laat 70 begin 80er jaren. De pasvorm laat te wensen over. Met name het frame heeft extra aandacht nodig.

 

Eerst alles goed pas maken voor je gaat lijmen.

 

De bougiekabels en bobines zaten niet bij deze kit dus die heb ik zelf gemaakt.

 

De voorvork en de onderste uitlaten geplaatst.

 

Decals aangebracht.

 

De decals zijn niet de beste kwaliteit maar met goede wil en voorzichtigheid is het goed te doen.

 

De gele nummerplaat op de neus is gespoten.

 

De bovenste uitlaten / zitje, tank en spatbord gemonteerd

 

Nu de kuip er op en dan kan het voorwiel gemonteerd worden. Dan de foto's voor het eindresultaat. Daarna de kuip er weer af en is hij gereed voor de vitrine.