Honda Rothmans, Eddie Lawson 1989, 1:12

 Wereldkampioen 1989

Team Rothmans

Coureur:  Eddie Lawson, USA

geboren: 11 maart 1958.

 

Mocht u eerst het bouwverslag van deze motor willen zien kunt u op onderstaande link klikken. Na het bouwverslag kunt u weer rechtstreeks terug naar deze pagina.

Bouwverslag Honda NSR

Algemene info vindt u onderaan deze pagina.

 

 

Algemene info

Na zijn geruchtmakende overstap van Yamaha naar Honda moet hij het samen met zijn teammaat Wayne Gardner opnemen tegen de Lucky Strike Yamaha van team Roberts met de opkomende ster Wayne Rainy aan het stuur.

Gardner kwam in de derde race van het seizoen ten val, brak een been en kon dat seizoen geen rol van betekenis meer spelen. Lawson wist met 18 punten verschil Wayne Rainy te verslaan voor het wereldkampioenschap.

Zijn vierde Wereldtitel was een feit. Hij is de eerste Coureur die in 2 opeenvolgende seizoenen met 2 verschillende merken racemotoren wereldkampioen werd.

In 1987 werd door de 2e kamer een voorstel om te komen tot een verbod op tabaksreclame verworpen. De ster spotjes op televisie waren wel verboden. In Belgie Duitsland en Engeland was wel een reclameverbod waardoor de reclame op de motoren in die landen afgedekt werd. Honda pakte dit slim aan door het logo van “Rothmans” in het zelfde lettertype te vervangen door het woord “Racing” hetgeen door de grote menigte niet direct opgemerkt werd. Dit gaf zoveel commotie dat “Rothmans” ongekend veel publiciteit kreeg waar zij niet ongelukkig mee waren. Zoals inmiddels bekend is het tot een algeheel verbod gekomen en moesten de teams nieuwe sponsors werven.