Ducati 900 NCR, Mike Hailwood - Tamiya 1:12

Winnaar Formule one op eiland Man, 1978.

Coureur:  Mike Hailwood, Brit,

geboren  2 april  1940,

overleden  23 maart 1981.

 

Mocht u eerst het bouwverslag van deze motor willen zien dan kunt u op de volgende link drukken. Na het bouwverslag kunt u via een link rechtstreeks terug naar deze pagina. Bouwverslag

 

Algemene info vindt u onderaan deze pagina.

 

Algemene info

Diverse grote merken maken gebruik van tuners die hun merk naar hogere prestaties brengt zoals Yoshimura voor Suzuki en Moriwaki voor Kawasaki. Zo ging de Ducati fabriek in zee met NCR.

NCR is opgericht door 3 oud ingenieurs van Ducati genaamd Nepoti Giorgio, Caracchi Rino en Rizzi Rinaldo. NCR was een samenstel van de eerste letters van hun respectievelijke namen. Rizzi Rinaldo verliet al na korte tijd de firma en de R kwam voor Racing te staan.Zij prepareerde en tunede de Ducati voor de races. Het logo van NCR is een snel rijdende cartoonhond die een helm draagt. NCR en hun logo zijn een begrip in de racewereld geworden. Deze NCR900 is gebouwd voor de races in de Formule one en de endurance races.

Belangrijk wapenfeit van de 900 NCR is de overwinning van Mike Hailwood  in de Formule one klasse op het eiland Man in 1978. Hij reed deze race onder startnummer 12. Dat is de reden waarom dit model ook met nummer 12 uitgevoerd is.

In 1972 had Paul Smart met de Ducati 750 Imola Desmo de prestigieuze Imola 200 race gewonnen.

De goede prestaties van Ducati in de zwaardere klassen heeft hen er toe gebracht zich meer op deze klasse te richten. Inmiddels is Ducati  een belangrijke speler geworden in de MotoGP en de Superbike.