Even voorstellen......................

Even voorstellen: Willem Bloemendaal, geboren in 1952 en van jongs af aan een fan van gemotoriseerde tweewielers. Als kind al gefascineerd als de buurman thuiskwam op zijn Heinkel scooter en al helemaal toen dat een BMW 250cc ééncylinder werd. Op mijn 16e al snel de bromfietswereld in op mijn Zündapp en Kreidler. De Suzuki T20 was mijn eerste motorfiets op mijn 18e jaar. Er zouden nog vele motoren volgen. Verschillende daarvan heb ik ook in modelvorm en krijgen een plaats op deze site.

Naast het zelf rijden op de motor was ik ook een groot fan van de motorraces en stroopte alle nationale races af. Daarnaast volgde ik het internationale racewereldje en bezocht de GP's in eigen land en de omringende landen, België, Duitsland, Engeland.

De gouden tijden van Jan de Vries in de 50cc en de verrichtingen van onze Nederlanders in de zwaardere klassen zoals Cees van Dongen, Rob Bron, Marcel Ankone, Theo Bult, Jack Middelburg, Boet van Dulmen en onze eigen "Witte Reus" Wil Hartog maakte elk bezoek aan de races waardevol en een niet te vergeten periode in mijn leven.

De overwinning van Hartog in 1977 op Assen was voor hem "De mooiste dag uit zijn leven" maar voor ons als fans was dat niet veel anders.

In deze tijd raakte ik ook besmet met het modelbouw virus en kocht diverse Protar bouwmodellen en bouwde dat het een lieve lust was. De racemotoren namen een prominente plek in mijn verzameling in en heb ik altijd bewaard. Een aantal overige modellen zijn gesneuveld of heb ik weg gegeven. Deze hobby heb ik in 2013 weer nieuw leven in geblazen. Met name de 500cc klasse hebben mijn speciale interesse en mijn doel was  zoveel mogelijk modellen te bouwen die wereldkampioen zijn geworden. Dit om een goed overzicht van deze klasse te geven vanaf de eerste GP in 1949 tot en met het laatste jaar in 2001. Inmiddels is de serie compleet gebouwd.

In de 70er jaren heb ik ook een zestal tekeningen betreffende de motorsport gemaakt. Deze kunt u benaderen via de sitemap.