SUZUKI RG500  -  jack middelburg  -  winnaar  britse gp op silverstone 1981

 

Winnaar Britse GP op Silverstone 1981

 

Coureur: Jack Middelburg, Ned.

Geboren 30 april 1952,

Overleden 1 april 1984.

 

Algemene info vindt u onderaan deze pagina.

 

 

Algemene info

1980 was een bewogen jaar geweest voor Jack met de legendarische winst op Assen.

 

Ook 1981 zou een bewogen jaar voor hem worden. Nadat Wil Hartog had aangegeven te stoppen met racen hoopte Jack dat hij mocht plaats nemen op de fabrieks Suzuki van Wil. De teleurstelling was groot toen Suzuki de fabrieksmachine aan Franco Uncini toe wees.

Middelburg reed zelf met een Suzuki RG500 productieracer van 1980. Tot overmaat van ramp brak hij zijn hand in Joegoslavië en moest een aantal races gaan missen. En een privé rijder heeft de inkomsten uit het racen hard nodig om het seizoen betaalbaar te houden. Nadat ook zijn sponsor F&S was vertrokken zag Jack het even niet meer en gaf aan dat de TT Assen waarschijnlijk zijn laatste race zou worden.

 

De bladen Motor en Moto 73 en de RAM-Raalte zetten onmiddellijk een steunfonds op en openden een bankrekening waardoor lezers Middelburg konden steunen. Dat werd een succes en daarnaast kreeg hij ook weer sponsoring van Sarome waardoor hij kon blijven racen.

Hij beloonde iedereen die hem gesteund had door in een heroïsch gevecht met zijn productie Suzuki de Britse GP op Silverstone te winnen voor Kenny Roberts op de fabrieks-Yamaha. In de GP van Zweden kwam hij nogmaals op het podium met een derde plaats.

Hij sloot seizoen 1981 af  met 60 punten en werd zevende in de eindstand van het WK.

 

Dit model is een replica van de productieracer waar Jack in 1981 in Hengelo mee aan de start kwam. In de 1e manche werd hij na een valpartij toch nog 4e. De 2e manche werd door hem gewonnen. De winst over 2 manches ging naar Boet van Dulmen.