Suzuki RGB500 - Marco Lucchinelli - Tamiya 1:12

 Wereldkampioen 1981

Coureur: Marco Lucchinelli, Italiaan

geboren 26 juni 1954.

 

Mocht u eerst het bouwverslag van deze motor willen zien kunt u op onderstaande link klikken. Na het bouwverslag kunt u weer rechtstreeks terug naar deze pagina.

Bouwverslag Suzuki RGB500.

 

Algemene info vindt u onderaan deze pagina.

 

Algemene info

In 1976 begon voormalig coureur Roberto Gallina zijn eigen motorteam. Gallina en Marco kenden elkaar al en Roberto bood hem aan als 1e rijder in zijn nieuwe team te starten. Dat jaar maakte hij gelijk indruk en kreeg een lucratief aanbod van Yamaha. Marco ging hier op in en kwam vervolgens voor Yamaha uit.

Dit werd geen succes en Gallina, die niet blij was geweest met zijn vertrek uit het team nam hem voor het seizoen 1979 toch weer terug. In 1980 behaalde hij de 3e plaats in de eindstand.

In 1981 wist hij 5 keer als eerste te finishen en de wereldtitel te bemachtigen. Eén van deze overwinningen behaalde hij op 27 juni 1981, de TT van Assen. Voor ons als fans was dit sportief gezien een perfecte race maar vervelend detail was dat hij onze eigen Boet van Dulmen tijdens die race naar de 2e plaats verwees. Nog steeds een prestatie van formaat van Boet maar wij hadden hem graag de 1e plaats gegund. Lucchinelli verliet voor de 2e maal Team Gallina om voor veel geld voor Honda te gaan racen.  En wederom bracht  de overstap geen geluk. Successen bleven uit en in 1985 is hij gestopt met racen.

Marco was de playboy onder de renners en hield er een Rock and Roll levensstijl op na met mooie vrouwen, snelle auto’s. Al snel leverde hem dit de bijnaam “Grazy Horse” op.