Yamaha YZR_Marlboro_Roberts _WK 1983 - Tamiya  1:12

Vice wereldkampioen 1983

Coureur: Kenny Roberts, USA

geboren 31 december 1951.

 

Bij dit model wordt standaard een rechte racefiguur (Straight Run Rider) meegeleverd. Omdat Kenny vermaard was om zijn bochtentechniek. Sliden met de motor, sturen op het gas en knietje aan de grond heb ik voor het race figuur in de bocht gekozen (Racing Rider). Door zijn rijstijl met de knie aan de grond versleet hij knie pads bij de vleet. Deze werden doorlopend vernieuwd en hij plakte deze met veel stroken duct tape weer vast. Op veel oude foto's zie je zijn knieën ruim beplakt met ducttape. Aan dit detail wilde ik niet voorbijgaan.

De stand van de benen en de handen zijn aangepast voor goede aansluiting op de steps en de handgrepen. Ook de stand van het hoofd is aangepast.

 

Algemene info vindt u onderaan deze pagina.

 

 

Algemene Info

Nadat Kenny Roberts met Yamaha in 1978, 1979 en 1980 drie wereldtitels op rij had gewonnen in de Koningsklasse moest hij de titel in 1981 en 1982 aan Suzuki laten.

In 1983 deed Roberts nog een serieuze poging het wereldkampioenschap binnen te halen. In een titanenstrijd met het jonge talent Freddie Spencer op Honda verloor hij aan het eind van het seizoen op 2 punten en werd vice wereldkampioen.

december 1983 kondigt “King” Kenny Roberts aan geen volledig race seizoen meer te rijden. Yamaha probeert nog hem over te halen met een riante vergoeding boven de miljoen dollar maar zijn besluit staat vast. Hij wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. In 1984 komt hij terug als Teambaas met een eigen GP Team in de 250cc.