Wil Hartog  Museum in Abbekerk

 Algemene info vindt u onder aan deze pagina.

 

 

Algemene info

Tijdens de voorstudie hoe het model van de RG500 van Wil er exact uit moest zien kwam ik via internet op de site van het Wil Hartog museum terecht. Tot dan toe voor mij nog volslagen onbekend. Een aantal enthousiaste vrienden hebben zich verenigd en een museum ingericht die grotendeels gewijd is aan de racecarrière van Wil.

Aan één zijde is ook plaats gemaakt om de grasdrogerij onder de aandacht te brengen..

Nadat ik het model gemaakt had heeft mijn vrouw een afspraak gemaakt met Nico Meijners voor een bezoek aan het Museum wat tegenwoordig op het terrein van de grasdrogerij ligt. Wat een prachtig museum is daar gemaakt. Het hele museum ademt de sfeer van de zeventiger jaren, geweldig. Niets achter glas, alles tastbaar en toegankelijk zoals ook in de racerij in de zeventiger jaren. Geweldig dat dit voor de fans is mogelijk gemaakt. Wij werden hartelijk ontvangen door Nico Meijners. Het was een gezellig bezoek in ongedwongen sfeer.  Heerlijk zoals alles uit het verleden weer naar boven kwam en je in gedachte weer terug in die tijd was. Die momenten van oh ja, inderdaad. Namen en momenten uit het grijze verleden die weer boven komen en die je weer meenemen naar die tijd. Het was overweldigend. Ik kom zeker nog een keer terug want ik heb nog lang alles niet goed bekeken.
En geweldig dat Wil zelf zich even vrijmaakte van zijn werkzaamheden om ons te woord te staan en op de foto te gaan. Hier had ik niet op gerekend.  Wil vertelde over de overwinning in Assen 1977 die voor hem de mooiste dag van zijn leven was. Tijdens die race zat ik zelf op de stekkenwal en ben normaal heel nuchter maar tijdens die race ging ik uit mijn plaat. Ook voor mij een ervaring die ik mijn leven lang nooit zal vergeten.

De bouw van het racemodel heb ik vastgelegd in een fotoalbum wat ik Wil heb overhandigd voor het musem. Uiteraard heb ik zelf ook een exemplaar die hij gesigneerd heeft.

Na ons bezoek heeft Nico ons de grasdrogerij laten zien en eens te meer is het mij duidelijk geworden dat Wil naast een top coureur ook een top ondernemer is. Uiteraard was zijn beroep bij mij bekend via één van de bijnamen als racer "De grasdroger uit Abbekerk". Maar nu hebben wij daar ook beeld bij gekregen.